fbpx

TÓNLEK

(Tidligere NYSS)

Tónlek er et nordisk sommerkursus for strygerelever fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Grønland, Island og Færøerne.

Vi tør nu håbe, at det bliver muligt at afholde kursus til sommer, og vi glæder os til at byde unge strygere velkomne på Bindernæs Efterskole på Lolland. Afslutningsoncerten bliver i Maribo Domkirke.

Til familier: skolen ligger lige ved havet, skøn badestrand og Lalandia lige ved siden af, hvis I vil holde ferie i nærheden.

HVORNÅR: 1. til 6. august 2021

HVOR: Bindernæs Efterskole på Lolland

PRIS: 4.500 kr. for danske børn, 3.500 kr. for nordiske børn og 3.000 kr. for forældre

DIRIGENT: Damian Iorio dirigerer.

PROJEKTLEDER: Julie Tandrup Kock

OM TÓNLEK

Formålet med Tónlek er at fremme børnenes musikalske sprog; og via dette sprog føre dem ind i et nordisk fællesskab. Sproget er en “toneleg” (=Tónlek), mens instrumentet og fællesskabet er orkestret.

Det musikalske indhold på Tónlek er primært klassisk musik, men folkemusik, populærmusik og jazz indgår også i repertoiret.

Eleverne samles hver dag i et stort musikalsk fællesskab, i
Tónlek-orkestret. Dette forberedes gennem differentieret undervisning i mindre grupper. Dans, rytmik og spil på gehør med de mindste. Gruppeprøver og nodelæsning med de mellemste. Ensemblespil i strygekvintetter med de mest avancerede.

Eleverne får individuel undervisning hver dag (på deres instrumenter: Violin, bratsch, cello, bas), så de vejledes til at løfte deres personlige musikalske udfoldelse til deres egen og fællesskabets glæde.