fbpx

TÓNLEK

(Tidligere NYSS)

Tónlek er et nordisk sommerkursus for strygerelever fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Grønland, Island og Færøerne.

Formålet med Tónlek er at fremme børnenes musikalske sprog; og via dette sprog føre dem ind i et nordisk fællesskab. Sproget er en “toneleg” (=Tónlek), mens instrumentet og fællesskabet er orkestret.

Det musikalske indhold på Tónlek er primært klassisk musik, men folkemusik, populærmusik og jazz indgår også i repertoiret.

Eleverne samles hver dag i et stort musikalsk fællesskab, i
Tónlek-orkestret. Dette forberedes gennem differentieret undervisning i mindre grupper. Dans, rytmik og spil på gehør med de mindste. Gruppeprøver og nodelæsning med de mellemste. Ensemblespil i strygekvintetter med de mest avancerede.

Eleverne får individuel undervisning hver dag (på deres instrumenter: Violin, bratsch, cello, bas), så de vejledes til at løfte deres personlige musikalske udfoldelse til deres egen og fællesskabets glæde.

2021:

Vi glæder os til at byde unge strygere velkomne på Bindernæs Efterskole på Lolland. Afslutningsoncerten bliver i Maribo Domkirke.

Til familier: skolen ligger lige ved havet, skøn badestrand og Lalandia lige ved siden af, hvis I vil holde ferie i nærheden.

HVORNÅR: 1. til 6. august 2021

HVOR: Bindernæs Efterskole på Lolland

PRIS: 4.500 kr. for danske børn, 3.500 kr. for nordiske børn og 3.000 kr. for forældre

DIRIGENT: Damian Iorio dirigerer.

PROJEKTLEDER: Julie Tandrup Kock

Tak til