NEW MUSIC DAYS

Komponist-workshop for børn og unge med mod på nye og friske toner

Idéen er at sætte ny musik og ikke mindst børn og unges egen musikalske skaben på dagsordenen. New Music Days støttes bl.a. af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA’s Kulturelle Midler. 

PROJEKTLEDER: Julie Tandrup Kock

LÆS MERE
Eleverne inddeles i grupper, hvor de udforsker og opfinder nye musikalske og instrumentale sammenhænge og udtryksformer sammen med professionelle komponister.  Komponisterne fungerer som vejledere og inspiratorer for elevernes idéer, eksperimenter og indspil. Nysgerrighed og leg er udgangspunktet, og det er eleverne selv, der skaber musikken.
New Musik Days I Varde 2019: 

PROGRAM 21.-23. november:

Torsdag 16.00 – 20.00:

Workshoppens forløb præsenteres. Elever og musikere mødes, og der introduceres til musikalske tilgange, billeder og kompositoriske værktøjer. Musikere fra Esbjerg Ensemble giver en lille koncert. Vi har første brainstorm omkring billederne og de musikalske idéer i plenum, grupperne inddeles og har første session med kompositions-
opgaven.  

Fredag 16.00 – 20.00: 

Grupperne møder komponisterne, der skal vejlede i den videre proces. Eleverne arbejder videre med musikken hvor diskussion, eksperiment og musikalsk legelyst giver toner og lyd til det billede, grupperne hver især arbejder med. De professionelle komponister følger eleverne ind i fantasiens verden og giver råd og vejledning i processen. Gruppernes resultater præsenteres for hinanden.

Lørdag 09.00 – 16.00:

Kompositionerne får dobbeltstreg, og der gives respons og vejledning omkringw fremførelse og sceneoptræden ved Esbjerg Ensemble. Koncerten tilrettelægges, inden der afsluttes med uropførelser af elevernes kompositioner – de helt nykomponerede ’lydbilleder’ fremført af eleverne selv i Smedeværkstedet kl. 15.00
(offentlig koncert).  

Se invitationen HER

New Music Days I Randers 2019

I  begyndelsen af 2019 var New Music Days for talentlinjen på både rytmisk og klassisklinje på Randers Musikskole.

New Music Days indgik et samarbejde med Randers Kunstmuseum. Eleverne og kunstnerisk leder Østen Mikal Ore besøgte museet onsdag  30. januar, hvor de blev introduceret til den kunst, som de efterfølgende skabte værker til. .

Projektet blev afsluttet på Randers Kunstmuseum med en koncert for alle interesserede, hvor musikken blev præsenteret sammen med de værker, der havde inspireret.

     

Publikation om New Music Days

Som en tilbagevendende begivenhed i det danske musikskolelandskab, sætter Musik & Ungdoms kompositionsworkshop NEW MUSIC DAYS musikalsk kreativitet, eksperiment og fantasi på skemaet.

Gennem et intensivt 3-dages forløb sættes musikskoleelever, komponister og musikere i stævne for at følge eleverne ind i fantasiens verden, hvor de både skaber og fremfører deres helt egen musik på tværs af skoler, instrumenter, genrer og niveauer.

Formålet med denne publikation er:

1. at beskrive Musik & Ungdoms workshop for musikalsk nysgerrige musik- og kulturskoler, der overvejer at deltage i workshoppen

2. at præsentere og give eksempler på en række pædagogiske metoder for alle der ønsker at undervise musikskolelever i komposition.