NEW MUSIC DAYS

Komponist-workshop for børn og unge med mod på nye og friske toner

Ny musik skal på unge musikelevers dagsorden. På New Music Days bliver der udforsket nye musikalske og instrumentale udtryksformer og samarbejdet på tværs af genrer og instrumenter, når de unge skal være komponister af deres helt egen musik.

New Music Days støttes af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA’s Kulturelle Midler, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og William Demant Fonden.

New Music Days kommer i 2022 til Svendborg. Temaet er: Fra Ø-hop til Tone-spring, hvordan klinger det, når det sydfynske øhav sættes i lyd, klange og toner?
Kompinisterne er: Østen Mikal Ore, Harald Jordal Johannessen, Pernille Sejlund, Gorm Askjær

Dato: 19.-20. november 2022. for Svendborg, Ærø og Langeland Musikskole

PROJEKTLEDER: Julie Tandrup Kock

Eleverne inddeles i grupper med hver en professionel komponist tilknyttet. Komponisterne fungerer som vejledere og inspiratorer for elevernes idéer, eksperimenter og indspil. Nysgerrighed og leg er udgangspunktet, og ingens ord er lov, når eleverne selv har ejerskab over deres egen musik.

 

Publikation om New Music Days

Som en tilbagevendende begivenhed i det danske musikskolelandskab, sætter Musik & Ungdoms kompositionsworkshop NEW MUSIC DAYS musikalsk kreativitet, eksperiment og fantasi på skemaet.

Gennem et intensivt 3-dages forløb sættes musikskoleelever, komponister og musikere i stævne for at følge eleverne ind i fantasiens verden, hvor de både skaber og fremfører deres helt egen musik på tværs af skoler, instrumenter, genrer og niveauer.

Formålet med denne publikation er:

1. at beskrive Musik & Ungdoms workshop for musikalsk nysgerrige musik- og kulturskoler, der overvejer at deltage i workshoppen

2. at præsentere og give eksempler på en række pædagogiske metoder for alle der ønsker at undervise musikskolelever i komposition.