NEW MUSIC DAYS

Komponist-workshop for børn og unge med mod på nye og friske toner

Ny musik skal på unge musikelevers dagsorden. På New Music Days bliver der udforsket nye musikalske og instrumentale udtryksformer og samarbejdet på tværs af genrer og instrumenter, når de unge skal være komponister af deres helt egen musik.

New Music Days støttes i 2020 af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA’s Kulturelle Midler, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og William Demant Fonden.

PROJEKTLEDER: Julie Tandrup Kock

Eleverne inddeles i grupper med hver en professionel komponist tilknyttet. Komponisterne fungerer som vejledere og inspiratorer for elevernes idéer, eksperimenter og indspil. Nysgerrighed og leg er udgangspunktet, og ingens ord er lov, når eleverne selv har ejerskab over deres egen musik.

New Music Days 2020 er et samarbejde mellem Musik og Ungdom og Kvintoratet (sammenslutningen af musikskolerne Furesø, Ballerup, Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk Musikskoler).

TID OG STED:

• Søndag 30. august kl. 14.00 – 18.00: Opstart og intro-dag på Gladsaxe Musikskole. Fællesaktiviteter, der bl.a. introducerer til musikkens maskinrum, komponistens værksted og inspirerende øvelser.

• Søndag 25. oktober kl. 10.00 – 18.00: Talentdag i Farum Kulturhus.
Klar – parat – komponér: den første brainstorm, eksperimenter og musikalske idéer i grupper, hvor kompositionerne påbegyndes med vejledning af workshoppens komponister.

• Lørdag 30. og søndag 31. januar kl. 10.00 – 18.00: Talentweekend i Farum Kulturhus. Musikalske dobbeltstrege og uropførelser: Musikken komponeres færdig og grupperne spiller sin musik for workshoppens musikerne, der vejleder i at få musikken helt ud over scenekanten.

I 2019 var New Music Days både i Varde og Randers og indgik i samarbejder med blandt andre Esbjerg Ensemblet og Randers Kunstmuseum.

Publikation om New Music Days

Som en tilbagevendende begivenhed i det danske musikskolelandskab, sætter Musik & Ungdoms kompositionsworkshop NEW MUSIC DAYS musikalsk kreativitet, eksperiment og fantasi på skemaet.

Gennem et intensivt 3-dages forløb sættes musikskoleelever, komponister og musikere i stævne for at følge eleverne ind i fantasiens verden, hvor de både skaber og fremfører deres helt egen musik på tværs af skoler, instrumenter, genrer og niveauer.

Formålet med denne publikation er:

1. at beskrive Musik & Ungdoms workshop for musikalsk nysgerrige musik- og kulturskoler, der overvejer at deltage i workshoppen

2. at præsentere og give eksempler på en række pædagogiske metoder for alle der ønsker at undervise musikskolelever i komposition.