Musik & Ungdoms ASYLORKESTRE

Du kan blive en del af Musik & Ungdoms Asylorkestre og være med til at give børn på danske asylcentre en unik musikalsk oplevelse.

GØR EN FORSKEL: Bands/orkestre i musik- og kulturskolerne får mulighed for at opleve, hvordan kreativitet og musik kan skabe glæde og forandring for børn på danske asylcentre.

I 2023 er vi på Ranum Asylcenter i samarbejde med Vesthimmerland Musikskole, vi er på Avnstrup Asylcenter i samarbejde med Københavns Musikskole, og vi er på Jelling Asylcenter i samarbejde med Vejle Musikskole.

MENTORFORLØB OG WORKSHOPS: Musikskoleorkestrene bliver forberedt på det musikalske møde med børnene gennem en workshop. På workshoppen øves forskellige metoder til inddragelse af denne type børn, og orkestrene får selv mulighed for at præge projektet, repertoire, datoer osv.

HVEM KAN DELTAGE: Pt er projektet kun for de ovennævnte musikskoler.

OM MUSIK & UNGDOMS ASYLORKESTRE: Tanken bag Musik & Ungdoms Asylorkestere er, at musik ikke nødvendigvis skal opleves og opføres på en scene, men også kan bruges som et socialt værktøj til at skabe et frirum, glæde og gode oplevelser for en udsat gruppe – i dette tilfælde børn på danske asylcentre.

Samtidig ønsker Musik & Ungdom at aktivere det enorme potentiale af unge, dygtige musikere på landets musikskoler og vise dem, hvor stor en glæde det er muligt at skabe med musik, når man spiller for nogen, der ikke er vant til oplevelsen af en koncert, eller som har det svært i hverdagen.

Således udgør projektet en platform, hvorfra unge musikskoleelver i et sjovt og musikalsk samvær kan udleve deres drømme om at hjælpe andre men også et sted, hvor de selv kan finde social samhørighed og fællesskab.

SAMARBEJDE: Musik & Ungdom har etableret dette projekt i samarbejde med Nødhjælpsorkesteret, der er et orkester, der arbejder for at styrke respekt, gensidig medmenneskelighed og empati med musik. Nødhjælpsorkestret afholder velgørenhedskoncerter og har spillet en lang række koncerter på danske asylcentre.

Nødhjælpsorkesteret er et initiativ bestående af professionelle musikere med Peter Kibsgaard i spidsen. Han er en erfaren musikunderviser og pædagog, der underviser børn på asylcentre, og han vil fungere som mentor.

Projektleder: Christina Al-Aani