Musik & Ungdoms ASYLORKESTRE

Du kan blive en del af Musik & Ungdoms Asylorkestre og være med til at give børn på danske asylcentre en unik musikalsk oplevelse.

GØR EN FORSKEL: Vi giver dig og dit band mulighed for at opleve, hvordan jeres kreativitet og musik kan skabe glæde og forandring i disse børns liv.

Du og dit band coaches af professionelle musikere både under planlægning og afvikling af jeres koncerter.

MENTORFORLØB OG WORKSHOPS: Du deltager frivilligt sammen med dit band, og I bliver forberedt på det musikalske møde med børnene gennem et musikalsk mentorforløb på en række workshops. På workshoppen øves forskellige metoder til inddragelse af denne type børn, og du får selv mulighed for at præge projektet, repertoire, datoer osv.

PRIS: Det er gratis at deltage. Du får transport og forplejning dækket.

HVEM KAN DELTAGE: Alle unge mellem 15 og 25 år, der er med i et etableret band eller ensemble.

OM MUSIK & UNGDOMS ASYLORKESTRE: Tanken bag Musik & Ungdoms Asylorkestere er, at musik ikke nødvendigvis skal opleves og opføres på en scene, men også kan bruges som et socialt værktøj til at skabe et frirum, glæde og gode oplevelser for en udsat gruppe – i dette tilfælde børn på danske asylcentre.

Samtidig ønsker Musik & Ungdom at aktivere det enorme potentiale af unge, dygtige musikere på landets musikskoler og vise dem, hvor stor en glæde det er muligt at skabe med musik, når man spiller for nogen, der ikke er vant til oplevelsen af en koncert, eller som har det svært i hverdagen.

Således udgør projektet en platform, hvorfra unge musikskoleelver i et sjovt og musikalsk samvær kan udleve deres drømme om at hjælpe andre men også et sted, hvor de selv kan finde social samhørighed og fællesskab.

SAMARBEJDE: Musik & Ungdom har etableret dette projekt i samarbejde med Nødhjælpsorkesteret, der er et orkester, der arbejder for at styrke respekt, gensidig medmenneskelighed og empati med musik. Nødhjælpsorkestret afholder velgørenhedskoncerter og har spillet en lang række koncerter på danske asylcentre.

Nødhjælpsorkesteret er et initiativ bestående af professionelle musikere med Peter Kibsgaard i spidsen. Han er en erfaren musikunderviser og pædagog, der underviser børn på asylcentre, og han vil fungere som mentor.

Projektleder: Christina Al-Aani

“Musik & Ungdom giver unge orkestre og bands mulighed for at opleve, hvordan deres kreativitet og musik kan skabe glæde og forandring for børn på asylcentre,” skriver Dansk Musikpædagogisk Forening i den nyeste udgave af bladet Musikskolen.