ASYLORKESTER

Nødhjælpsorkesteret er et orkester, der arbejder for at styrke respekt, gensidig medmenneskelighed og empati med musik

Tanken bag M&U Asylorkester er, at musik ikke nødvendigvis skal opleves og opføres på en scene, men også kan bruges som et socialt værktøj til at skabe et frirum, glæde og gode oplevelser for en udsat gruppe – i dette tilfælde børn på danske asylcentre.

Samtidig ønsker Musik & Ungdom at aktivere det enorme potentiale af unge, dygtige musikere på landets musikskoler og vise dem, hvor stor en glæde det er muligt at skabe med musik, når man spiller for nogen, der ikke er vant til oplevelsen af en koncert, eller som har det svært i hverdagen.

Således udgør projektet en platform, hvorfra unge musikskoleelver i et sjovt og musikalsk samvær kan udleve deres drømme om at hjælpe andre men også et sted, hvor de selv kan finde social samhørighed og fællesskab.

SAMARBEJDE: Musik & Ungdom har etableret dette projekt i samarbejde med Nødhjælpsorkesteret. Nødhjælpsorkestret afholder velgørenhedskoncerter og har spillet en lang række koncerter på danske asylcentre.

Nødhjælpsorkesteret er et initiativ bestående af professionelle musikere med Peter Kibsgaard i spidsen. Han er en erfaren musikunderviser og pædagog, der underviser børn på asylcentre, og han vil fungere som mentor.

MENTORFORLØB OG WORKSHOPS: Du deltager frivilligt sammen med dit band, og I bliver forberedt på det musikalske møde med børnene gennem et musikalsk mentorforløb på en række workshops. På workshoppen øves forskellige metoder til inddragelse af denne type børn, og du får selv mulighed for at præge projektet, repertoire, datoer osv.

HVOR OG HVORNÅR: Du og dit band deltager i en heldags workshop august 2020 og yderligere to workshops med efterfølgende event på asylcenteret i september/oktober. Dato kommer snarest

PRIS: Det er gratis at deltage. Du får transport og forplejning dækket.