KorProjekt

Musik & Ungdoms årlige højdepunkt for unge sangere

KorProjekt er en begivenhed, hvor sangglæden og smilene luftes i et kæmpekor – først til workshops og senere til en afsluttende koncert på Plænen til Musikskoledage i Tivoli.

I starten af året sendes arrangementerne ud, som øves hjemme på musikskolen. Derefter deltager man på et af stævnerne og øver. På selve koncertdagen er der generalprøve og koncert først på Vartov, og derefter går hele koret i samlet trop til Tivoli til den store koncert på Plænen.

HVOR OG HVORNÅR:

Øvestævner 2023: D. 26/3 Århus, Solsalen. D. 16/4 Ringsted Musikskole

Koncerter 2023: D. 7/5, Vartov kl. 14. Plænen kl. 16

Målgruppe: 12 til 18 år

TEMA:

Temaet i 2023 er Protest. Vi har nemlig at gøre med en ungdomsårgang, der virkelig engagerer sig i verden og samfundet - og de råber op om de ting, som de ikke synes er i orden (klimaskrisen, wokeism, metoo, BLM). Dele af den brede befolkning ser på det som indbildske ungdomsgriller, der nok skal forsvinde, når virkeligheden rammer, og de bliver voksne. Men det at råbe op og protestere over ting, der ikke fungerer, er jo en ældgammel ting - og mange af de ting der blev protesteret over før i tiden er netop derfor blevet ændret i dag. Derfor synes vi de unges engagement skal hyldes med noget af al den gode musik fra alle genrer og tidsperioder, som handler om at råbe op. Mie Rank Brunberg er årets instruktør, som har lavet alle arrangementer.

PRIS: 200 pr. deltager (300 for ikke-medlemmer af M&U)

(Kor med selvstændige vedtægter kan optages som medlem. Kor på en musikskole er medlem via musikskolens medlemskab).

Der er gratis adgang til Tivoli og rabat på turpas hele weekenden

PROJEKTLEDER: Julie Tandrup Kock

MISSION: - At inspirere til andre og nye måder at arbejde med stemme, krop og musik - at give de unge sangere mulighed for at skabe kontakter på tværs af landet - at styrke kor-ånden blandt de unge sangere - at give alle deltagere en koroplevelse for livet!

2019: I 2019 sørgede vores instruktører Bonnie Denise Christiansen og Camilla Elving Hyttel for et spændende korforløb. Årets tema var tv-serien SKAM.