Musik & Ungdom-prisen

Med Musik & Ungdom-prisen ønsker vi at hylde de unge kræfter, som gør en forskel for musikken og kunsten i og omkring de danske musik- og kulturskoler

Prisuddeling 2020

I 2020 har Musik & Ungdom for første gange uddelt Musik & Ungdom Prisen. Det var ikke helt nemt at vælge mellem de gode indstillinger, men prisen gik til Sebastian Dahl Pedersen fra Ballerup musik- og kulturskole, BAMUK

VINDER: Sebastian Dahl Pedersen

Sebastian er elev på talentlinjen, han spiller guitar, klaver og synger. Han er 23 år.

Indstillingen: Sebastian er en ægte lokal ildsjæl, der med sin optimisme og gåpåmod bidrager til et mere mangfoldigt, sprudlende og vedkommende liv for unge i Ballerup. Hans store ambitioner, humør og drivkraft smitter af og gør alle omkring ham mere motiverede. Han er entreprenant, og han formår at
kombinere sin egen artistiske karriere med at hjælpe andre talenter frem.

Sebastian har lagt tusind og atter tusindvis af frivillige timer til fordel for Ballerups musik- og ungdomsliv.
Sebastian engagerer sig i Ballerup på tværs af musikskole, spillested, ungdomsråd, kulturhus og sågar Unisef, hans vision er at samle kulturen, fordi musik og kultur er så berigende for både individ og fællesskab. Som frivillig hjælper han andre med at forløse deres potentiale og komme videre med deres musik, og han arbejder med at præsentere nye unge musiktalenter på de lokale scener.

For Ballerup musik- og kulturskole er Sebastian et energisk og imødekommende omdrejningspunkt der investerer energi og hjælper både store og små omkring sig.

Prisen: Musik & Ungdom håber med denne pris, at vi kan være med til at inspirere andre unge til at dele deres engagement, og deres drømme og visioner med andre, så musikken kommer til at leve.

Hjertelig tillykke til Sebastian, der ved prisoverrækkelsen modtog et diplom og et gavekort til Ticketmaster.

Om prisen:

Bag prisen står Musik & Ungdom.

Der uddeles én pris

Prismodtageren/prismodtagerne skal være under 30 år.

Der kan indstilles både enkeltpersoner og grupper

Prisens formål er at hylde de unge frivillige kræfter, som gør en forskel for musikken og kunsten i og omkring de danske musik- og kulturskoler.

Prisen skal sætte fokus på glæde og gode initiativer og give grobund for et inspirerende netværk af kreative entreprenante unge. Det kan f.eks være:
– at lykkes på trods af dårlige odds
– at turde tænke ud af boksen i arbejdet med arrangementer
– noget der har spredt megen glæde og er særligt inspirerende
– initiativ, entreprenørskab og fællesskabende

Juryen udgøres af Musik & Ungdoms bestyrelse.

Præmien er et diplom med begrundelse samt et gavekort på 1.000 kr. til Ticketmaster.

PRISOVERRÆKKELSE

Prisoverrækkelsen finder sted ved Orkesterfestivalen.

FLERE INDSTILLINGER 2020

Tårnby Musikskole Kulturzonen har indstillet Sebastian Sparre Højsted.

Sebastian er 20 år og har været indskrevet i musikskolen, siden han var 10 år. Han er slagtøjsspiller.

Indstillingen: Sebastian er formand for harmoniorkesteret HOTs elevbestyrelse, hvor han gennem fem år har gjort et kæmpe stykke frivilligt arbejde både af praktisk art men også i form af bidrag til sammenhold og fællesskab.

Derudover er han inspirator og hjælpeunderviser for de yngre elever i aspirantorkesteret MiniHot med et aldrig svigtende personligt nærvær og tilstedeværelse, som det er fremhævet i indstillingen fra musikskolens ledelse. Sebastian er i lære som elektriker men bliver alligevel ved at komme i Kulturzonen hver tirsdag sammen med resten af bestyrelsen, hvor de spiser og hygger sammen.

Hele orkesteret HOT har også lige været i Gedser en weekend på øve- og fællesskabskoloni. For Sebastian giver det på rigtig mange måder mening at være engageret som frivillig.

Fællesskabet og musikken har stor betydning for ham selv, men at kunne være til glæde og gavn for de yngre elever og for hele skolen er særligt meningsfyldt.

OM OS

Musik & Ungdom har et ønske om at musik skal være en del af børn og unges liv, fra de er helt små. Derfor arbejder vi målrettet på at styrke glæden ved musik gennem en række projekter på tværs af genrer og kommunegrænser.

KONTAKT

Sekretariat:
Christina Al-Aani

Farvergade 27A, 2. sal
DK-1463 København K
+45 3613 3535

CVR: 2925 0510

Åbningstider: 

Mandag-onsdag 9-16

PRISER