Orkesterfestivalen er årets store klassiske festdag for børn og unge, der kommer fra hele landet og samles for at spille orkestermusik i en af Danmarks bedste koncertsale. Som publikum får du mulighed for at nyde musikken for fuld udblæsning hele dagen og møde de mange musikere i Koncerthuset – ganske gratis.

Orkesterfestivalen er for børn i alle aldre, så tag hele familien med ind til denne festlige dag, måske bliver Orkesterfestivalen den første store klassiske koncertoplevelse? Her er der nemlig plads til dem, der har lyst til at danse og hoppe på stolen, når musikken rykker.

VI SES TIL ORKESTERFESTIVALEN 4. MARTS, 2018.

Orkesterfestivalen er for alle - men især for børn og unge! Det er nemlig børnene selv, der er med til at skabe denne festlige dag, hvor den klassiske musik bliver præsenteret for og med børn og unge. Orkesterfestivalen er Musik & Ungdoms årlige festival for unge orkestermusikere.

Festivalen har fundet sted siden 2005 og giver både musikere og publikum chancen for at dyrke den klassiske musik en hel dag. Her prøver de unge orkestermusikere kræfter med Danmarks største og mest lydhøre scene for bl.a. orkestermusik, og publikum får mulighed for at møde en masse af landets unge musikere. For selvom Orkesterfestivalen står i musikkens tegn hylder den også sammenholdet i orkestrene på tværs af Danmark.

Orkesterfestivalen arrangeres af Musik & Ungdom i samarbejde med DR Musikariet.