———

Historien om Musik & Ungdom

Musik & Ungdom blev stiftet tilbage i 1956 og blev to år senere optaget i Jeunesses Musicales International (JMI) – en verdensomspændende musikorganisation, der i 1945 blev grundlagt i Belgien for at ”samle unge om musik i stedet for krig”. 

I slutningen af 2. Verdenskrig var en stor del af Europa ødelagt. Krig og bomber havde ødelagt byer og huse, og i mange lande tænkte folk stadig på krigens rædsler. I Belgien og Frankrig syntes nogle musikere, at børn og unge skulle have noget andet at tænke på og vokse op til end krig og ødelæggelser. De begyndte derfor at rejse rundt og spille koncerter for børn og unge, så de for en tid glemte krigen og i stedet kunne nyde musikken.

Det blev starten på en musikforening, som i dag findes over hele verden. Den hedder JMI og er verdens største ungdoms- og musikorganisation med medlemmer i over 45 lande - Musik & Ungdom er den danske afdeling af JMI.

At gøre en forskel sammen
JMI har i snart 70 år gjort en ”forskel gennem musik” og giver som globalt netværk unge muligheder for at engagere sig i musik på tværs af landegrænser ved at skabe musikaktiviteter, der bygger bro over sociale, geografiske, racemæssige og økonomiske kløfter for at skabe en platform for interkulturel samhørighed og dialog.

JMI-netværket når hvert år ud til over 5 millioner unge i alderen 13-30 år, og  afholder hvert år omkring 13.000 koncerter for og med børn og unge i hele verden.

Aktiviteterne omfatter al slags musik, og JMI koordinerer samtidig udveksling af idéer og erfaringer på tværs af medlemsorganisationers landegrænserne.

JMI lægger vægt på at skabe musikaktiviteter, der bygger bro over sociale, geografiske, racemæssige og økonomiske kløfter og samtidig skaber en platform for interkulturel samhørighed og dialog. Læs mere om JMI her.

Læs mere om JMI HER